Our Wedding Day

Daisypath Wedding tickers

Saturday, August 25, 2012

Sepi tanpa berita


Lama jugak blog ni x ber update.. trase rindu plak nk menconteng dlm diari hati ni..ecece.. cm baguih je ayat kn.. wakaka.. ouh.. rasenye belum terlambat nk ucap Selamat Hari Raya Aidilfitri.. Maaf Zahir dan Batin... *peace*

ok.. smbung cerita...hurm...banyak sggttt perkara dah jadi lately ni.. antaranya.. pindah opis baru *walaupun dlm tmpt sama*, bos baru.. status diri pn dah baru..ooppss.. bkn baru.. tp berubah.. kbanyakkn  yg berlaku mndtgkn kebaikkan rupanya.. Alhamdulillah..  


pasal opis dan bos baru tu.. pd 30 Julai 2012, jam lbih kurang 10 @ 11 pagi cenggitu, EO dtg kt opis ksygn aku dgn keadaan senyum2 simpul.. sengih2 xtentu pasal.. dlm ati ni mula la nk bersangka mcm2.. apehal la makcik sorg ni sengih2 senyum2... lupa mkn ubat ke.. hikhik.. jaat sungguh ati mu ain oii aii...  Pastu EO dtg sblh ak.. siap tepuk tepuk bahu dah tu usap2 lak.. skali lg dlm ati ni berkata.. aku ade wat slh ke.. len mcm plak main tepuk tepuk bagai an an an... haha... sbr lg.. 

pastu EO ckp.." emm.. ainn... ade hal ckit nk ckp dgn awak ni... bos awak ade kes eh?" 

ak jwb " a ah puan..  tuan harmi ada bicara pagi ni.. tgh jalan kes la tu.. nape puan.. sy cemas lak tgk puan nih... sy ade wat slh ke puan.. nk wat keje pn xjadi ni..."

EO.." cmni ain.. esok kn.. kita dpt JC baru.. jd..ktorg sume decide utk tarik awak jd PA kt highcourt tu.. bos awak kn x ****** utk ade PA.."

ak jwb "la.. ape lak puan.. dah sthn lebih sy bertapa kt cni ha.. bos pn ok dgn sy.. akk2 dua org ni pn dah syok kje sama2..."

EO.." tp ain.. mase meeting pengurusan hari tu.. POJ nk tarik awk pegi KL tau.. sb bos awak ***** utk ada PA.. sy lawan la.. sb kesian kn awak kalo kene tarik ke KL.. ktorg pertahan kn post awak.. ktorg kate nt ada JC bru akan dtg cni, jd awak kene la naik atas.."

ak.."erm.. cmtu ke.. sedih je dgr.. kalo dah tpakse.. xpe la puan.. sy pn xnk p KL tu puan.. menangis mak sy nnt.. nk minta blik MLK sikit punya payah puan.."

EO.." ha.. tula... tau pn awak.. ni kalo awk free jom la sy bw awk tgk tmpt awak kt atas.. nt sy inform kt bos awak"

ak.. "erm..ok"

dlm keadaan hati yg gundah gulana.. fikiran bercelaru.. aku turutkan la ape arahan yg dikeluarkan tu.. dlm hati.. Allah je yg tau... yela... dah syok2 kt satu tmpt tu kn tup tup je kne p tmpt len.. kene set up 1 tmpt utk jd opis.. kene kemas2... hmm.. dugaan bln puase la namenye kn... mcm2 gak la ak tmpoh dlm tmpoh minggu pertama lpas dpt bos baru tu.. bos lame lak aku tgk cm merajuk pn ade.. ak turun opis lama, pndg + ckp dgn aku pn mcm nk xnk.. tp..nk sdap kn ati, aku set dlm kepala, "mgkn bos ak bz kot.."

byk perbezaan yg aku nmpk spanjang jaga bos baru ni.. dlu paling tggi pn Gred Jusa C je aku jg..tp ni xde Gred2 dah.. very high profile punya org lak tu.. kalo bos dlu VIP tp yg ni VVVIP *boleh cenggitu?*...  protokol kene jaga.. everything pn kene kontrol.. tp aku bsyukur la.. sekurang nya.. aku diberi peluang utk dptkn pengalaman bila di attachkn dgn org2 sebegitu rupa.. cececehh.. rase mcm nk tampar je kn bila bace ayat tu.. hikhik..

next week nk masuk sbln dah kne p duk kt tmpt baru tu.. so far.. Alhamdulillah.. dpt gak la ikut rentak bos tu.. cuma.. dia sgt2 particular dlm suma hal.. so, ak kne cpt la bljar hal2 tertentu kn.. kalo x mau kene kick p tmpt len lak nnt..hihi.. doakan ak success "menjaga" bos baru ni ye..

pasal status berubah tu.. nt la cite.. now dah 2:08am kot.. rase nk salotape je mate ni kasi pejam
*dushh *dush

psstt: i tau entry i agak bosan.. wuwuwuwu.. tajuk pn xkene dgn isi.. wuwuwu..
slmt mlm..

No comments: