Our Wedding Day

Daisypath Wedding tickers

Tuesday, October 18, 2011

belog oh belog

Hokeh! lame giler belog ni xde entry baru.. xtually, ari2 pon bukak tp ari2 pn xde idea nk menaip, so, citenye kalo xde idea baek x payah bukak kn?  ari2 pon dok p jengah belog2 org je la kejenye *nmpk na xde keje* hey sape kate xde keje.. keje byk!! tension ni tension!!

ari ni pas bace entry tbaru yayan, tetibe rase nk menaip. saje la kn nk bg kurang ckit habuk n debu yg nk msuk berinci-inci ni.. sawang spider xkire lg nih..hadoi! sabar jela..

byk bnda jugak la jd lately tp virus menular dlm bdn nih tu yg bukak je belog, tgk, bace, tinggal. hampr le tiap2 ari wat keje stupid tu kn sb xde idea dan xde idea ni pn bkn idea namenye cume nk meng'ade'kn saje..

korang nk tau? xnk tau pn nk gtau jugak.. last few weeks tbusy yg amat sgt.. nape busy? yela dulu keje tmpt lame pon busy jugak tmpt baru pn busy jugak tp tmpt baru nye busy cm pelik sikit la kn sb skop tugas tu da lain.. okeh smbung nape busy.. dok cni keje taip2 je.. sb tu org kate da kurus *tang jari je la*..haha.. bos pn x jage dah sb dia jaga diri dia sndiri je.. tp still nk wat air jugak bkn stakat pagi2 je, tghari, ptg pn nk jugak.. Pitam pitam!! yg bestnye ade la side income nye kn wlau xbyk tp alhamdulillah la...  bile siap satu yg fail dtg nye 3 fail. amekkaww ain.. haaaa.. time tu nk nangis pn ade ye la yg kite nk taip blik tu handwritting kot mau x juling mate ni..nseb contact lens aku xtbukak..

mggu2 sibuk tu smpai keje kul 7.30 pn da start wat keje.. tup2 tgk jap da nk kul 1..kje byk kn so perut ni lapar p la mkn kt bwh tu ha.. kul 2 smbung keje smpai la ptg..ptg tu bkn stakt kul 5 je tp 6.30 pn hade... tu x ckup tu bw lak blik uma... smpai uma mndi, solat, mkn ngadap lg kt lappy.. lappy da la kecik tmbh juling bijik mate nih.. smpai mak pn x tegur ape dah sb dia tgk anak dia pn x serupa anak dia dah kn, yela anak dia bkn pnah sibuk2 nk bwk blik keje wat kt umah..kehkehkeh.. tp trharu jugak bile mak snggup tggu anak yg xmcm anak dia ni wat keje.. smpai tetito.. sndiri tgk pn xsmpai ati yg bleh * mak, jom la tido* hihi.. kalah..kalah...  xyah lame la kn, ckup smggu je kebizian tu  melanda, hamekawww.. 4 kilo berat b(+).. di ulangi EMPAT KILO okeh bkn EMPAT Gram.. time tu mengucap pnjg pn xde gune dah lah...

seminggu lpas kejadian, kebizian menyusut.. alhamdulillah.. sikit je pn susut nye... xpelah atleast susut jugak wlaupn berat x susut2 kn.. n after kebizian tu, bdn lak cm seram2 sejuk.. sakit2.. ahh sudahh.. demam la pulak... mula2 nk gek btahan tp dlm btahan2 tu jatuh jugak akhirnye.. tp mc sehari je ye.. tu pn doc tu mcm nk x nk je bg mc.. ape la doc ni, kita yg btul2 perlu mc x bagi, tp yg sihat walepatliat tu bg mc smpai berhari-hari tu xpe je.. xadil2! sape nk jwb tu? haha.. xyah jwb, lupe kn je.. hehe.. bgus gek dmam ni kn.. ceh.. time ni la.. iye bagus.. selera mkn kurang, ckp kurang keje pn kurang...hihihi.. tu yg sbnarnye. siyes bapak malas giler nk wat keje... ari2 pn ngadap pc tp ngadap pc bkn wat keje tp ngadap muka buku.. smpai bos pn mls nk tgur... rugi la bos dpt pa cm sy ni kn.. hahaha... balik pd selera kurang, eh xcye eh? mmg kurang la selera mkn.. xtau nape.. nk kate tekak ni sakit sgt pn xgek tp tgk nasi je cm kembang2 je rase tekak ni..tp xlame.. pastu da ade rase nk mkn.. cume dpt mantain la.. kalo nk mkn, mkn syur je.. syur je uolllss.. jgn xpecaye.. haha.. jgn pecaye 100% ye.. ade la amik nasi tp ckit je... sb fokus nk kurang kn EMPAT KILO yg naik tu kn... harap2 dpt displin kn diri untuk diet tu..

penat la tulis... ok nk stop.. almaklumlah kn.. bile berat da naik nih jari pn berat jugak..


1 comment:

mawar said...

selamat menurunkan berat badan yer...